DRESS UP!

P1010111

Der er altid mange ting, som springer i øjnene, når man kommer til et nyt land. Især et land som Uganda, der er så anderledes end Danmark, hvad stort set alting angår. En af de ting, som jeg især har bemærket, er hvordan de ugandiske kvinder er påklædt. Aldrig har jeg set så mange spidse skuldre, farver, mønstre, glimtende sten, pailletter og kjoler. De spidse skuldre referer til den ugandiske folkedragt; gomesie, som mange kvinder spankulerer rundt i. En gomesie minder mest af alt om en slags ’royal balkjole’ med dertilhørende bredt bånd om livet. Også frisurerne er til tider temmelig farvestrålende og ’kreative’. Mændene er på deres side ikke bange for farver, mønstre og dens lige, og går desuden ofte i skjorter, blazere, og såkaldte ’pæne bukser’ og ditto herresko. For både mænd og kvinder gælder det i øvrigt, at pletter og huller i tøjet ikke nødvendigvis er et incitament for at iføre sig noget andet. I hvert fald ikke her i Kawempe. Man kan være nok så fattig, mangle sine tænder, lugte af gnu og leve under kummerlige vilkår. Men derfor kan man jo godt dresse op. Eller måske netop derfor. Imponeret, det er jeg i hvert fald.

One comment

  1. Pingback: A TRIP TO NAKASONGOLA |

Post a comment

You may use the following HTML:
<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>