SLAUGHTERING OF A PIG

p1270670editblog

I forbindelse med julen var jeg så heldig at vidne slagtning af en gris. Ja, jeg er nok på mange måder en “city girl” og jeg ved ærligt talt ikke meget om slagtning af dyr. I Danmark køber man oftest kød, der er udskåret og færdigpakket uden at tænke meget over, hvordan dyret egentlig ser ud. Eller, det er måske bare mig. Nå, men jeg er fascineret af arbejdet. Som jeg skrev i mit forrige indlæg om jul, så vil nogen måske væmmes en smule. Beklager på forhånd. Men sådan er virkeligheden – og jeg elsker den. Mange er desuden ofte bange for at spise mad i fremmede lande, fordi det måske bliver håndteret på en anden måde, end man er vant til. Men jeg er 7-9-13 aldrig blevet syg af mad her. Det blev jeg i øvrigt heller ikke af at spise grisen dér.

// 

For Christmas I was lucky to wittness the slaughtering of a pig. In many ways I might be “a city girl” and honestly I don’t know much about the slaughtering of animals. When you buy meat in Denmark the meat it’s mostly sliced and packed, and people may rarely think of what the animal really looks like. Or perhaps that’s just how it is for me. Anyways, I’m very fascinated by the work. As I wrote in my previous post about Christmas, then some people might feel slightly disgusted by the way it’s done here. Sorry, but this is the reality – and I love it. Besides, many people fear to eat food in foreign countries, because food might be handled in a different way than they are used to. But let me tell you that I’ve never been sick from food here in Uganda. Neither did I become sick from eating this pig. 

p1270625editblogNår grisen er slagtet, skal den ‘afpelses’ // When the pig has been slaughtered all the hair is removed

p1270644editblogKogende vand hjælper til at få hårene af // Boiled water helps the removal of hair

p1270669editblogNår hårerne er fjernet bliver hovedet skåret af // When the hair is removed the head is cut off

p1270633editblog
Klar til næste skridt // Ready for the next step

p1270677editblogGrisen vaskes med vand og bananblade // The pig is cleaned with water and banana leaves 

p1270684editblogMere vaskning // More rinsing

p1270657editblog
Slagtningen foregik afsides på marken // The slaughtering took place in the remoteness of the field

p1270708editblogBenene skæres af og herefter starter parteringen // The legs are cut off and then the parting begins

p1270728editblogLungerne og hjertet // The lungs and the heart

p1270736editblogGodfrey er dagens slagter // Godfrey is the butcher of the day

p1270743editblogFærdigt arbejde // The work is done

Post a comment

You may use the following HTML:
<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>